2toDrive

Ook doen wij aan het door het CBR ingevoerde zogeheten “2ToDrive”.


Om het 2toDrive traject te volgen doorloop je de volgende stappen:

• Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen afleggen. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.
• Ben je 16,5 jaar? Dan mag je bij Ons Je Praktijklessen gaan volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen. Je kunt Ons dan dus benaderen voor praktijklessen.
• Vanaf 17 jaar mag je rijexamen voor het rijbewijs B afleggen.
• Wanneer je geslaagd bent kan je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je rijbewijs kan alleen worden aangevraagd als de aanvraag van je begeleiderspas is goedgekeurd door de RDW.
• Samen met je rijbewijs, begeleiderspas en een coach mag je auto rijden tot je 18e verjaardag. Vanaf je 18e mag je zelfstandig autorijden, dus zonder coach!

Hoe werkt het aanmelden voor de begeleiderspas?

Je coaches melden zich als eerst aan. Voor het inloggen gebruikt de coach zijn eigen DigiD. Na het inloggen vult de coach het BSN nummer van de jongere in. Hiermee geeft hij aan dat hij coach wil worden. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn aanvraag is goedgekeurd, dit duurt maximaal vijf werkdagen. Pas wanneer alle coaches geregistreerd zijn (minimaal 1 en maximaal 5) kan jij de begeleiderspas aanvragen. Na het aanmelden met DigiD verschijnen de coaches die zich aangemeld hebben in het scherm. Bij het doorlopen van de stappen kies je welke coach(es) jij op je pas wilt zetten. Je sluit de aanvraag af door online €35,- te betalen via iDEAL. Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Na goedkeuring wordt de begeleiderspas binnen 10 werkdagen naar je huisadres gestuurd.

Meer Informatie

Neem Contact met Ons op en we helpen je graag verder hiermee. Klik op de Link contact en verstuur een bericht naar Ons dan nemen wij contact met je op. Wij staan graag en zeker voor je klaar. Kijk ook onder aan de pagina bij “Handige Links” en Klik op Begeleiderspas aanvragen 2 To Drive.